9. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Indonéský nasi goreng recept je oblíbené pokrm s míchanou rýží, zeleninou a masem, který vám přinese exotické chute z daleké Indonésie. Naučte se, jak rychle a jednoduše připravit tento lahodný pokrm doma a rozesmějte své chuťové buňky. Sledujte náš recept a užijte si autentickou indonéskou kuchyni.
Suroviny
- 400g vařeného jasmínového rýže
- 2 vejce
- 100g kousků kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 50g hrášku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- sůl, pepř
Postup
- Ve velké pánvi si opečeme nakrájené kuřecí maso dozlatova.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujeme do změknutí.
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a nastrouhanou mrkev a restujeme dalších pár minut.
- Přilijeme vařenou rýži, promícháme a necháme zahřát.
- Vytvoříme důlek ve středu směsi a do něj rozklepneme vejce. Pomalu smícháme, dokud vejce neztuhnou.
- Přilijeme sójovou omáčku, přidáme hrášek, kari koření, zázvor a dochutíme solí a pepřem.
- Dokonale promícháme a podáváme teplé.

