1. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte exotický indonéský jablečný salát s pikantním chili dresinkem. Osvěžující kombinace sladkého ovoce s ostrou omáčkou vás okouzlí na první chuť. S tímto receptem si připravíte jedinečný a lahodný pokrm, který potěší vaše chuťové pohárky. Zkuste ho ještě dnes a nechte se unést exotickými chutěmi Indonésie.
Suroviny
- 3 jablečná jablka, nastrouhaná na tenké nudličky
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 čerstvá chilli paprička, nasekaná na drobné kousky
- Šťáva z 2 limet
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce palmového cukru
- Koriandr, nasekaný na drobné kousky, na ozdobení
Postup
- V míse smíchejte nastrouhaná jablka a nakrájenou cibuli.
- Přidejte nakrájenou chilli papričku a promíchejte.
- V menší misce smíchejte šťávu z limet, rybí omáčku a palmový cukr, dokud se cukr nerozpustí.
- Přidejte chilli dressing k jablkům a cibuli a důkladně promíchejte.
- Před podáním ozdobte nasekaným koriandrem.
Serve immediately with grilled fish or chicken.