12. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová
Indonéský gulaš z hovězího masa
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte ‍indonéský gulaš z hovězího masa, tradiční⁣ recept plný ​exotických chutí. ‌Jednoduché a zdravé ‍jídlo‍ pro všechny milovníky asijské kuchyně.Dozvíte se jak na to s ‌naším ⁣krok za krokem návodem.

Suroviny

  • 500 ⁢g hovězího masa
  • 4​ lžíce sojové omáčky
  • 2‍ lžíce​ oleje
  • 2 cibule
  • 4 stroužky⁤ česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 ‍lžička koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička papriky
  • 500 ml hovězího⁢ vývaru
  • 2 lžíce tamarindu
  • Sůl a pepř podle ‌chuti

postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na kousky a osolte. V​ misce smíchejte ⁤sojovou omáčku s olejem a přidejte maso.​ Nechejte marinovat alespoň​ 30‍ minut.
  2. Mezitím oloupejte a nakrájejte cibuli⁣ a česnek. Chilli​ papričku ⁣také nakrájejte na jemno.
  3. Na hrníci rozpalte olej a osmahněte⁣ maso ‍do hněda. ⁤Pak ho vyjměte a ‍odložte stranou.
  4. Na⁢ stejném oleji osmažte cibuli do zlatova, přidejte‍ česnek‌ a chilli. Směs ‌osolte, opepřete a přidejte‌ koření (koriandr, ‌kurkumu, papriku).
  5. Po chvilce přidejte⁣ marinované maso zpět do hrnce, zalejte ​vývarem ‌a přidejte tamarind.Vařte ​na mírném ohni asi hodinu, dokud maso není⁣ měkké.
  6. Podávejte ‌s rýží nebo čerstvým⁢ chlebem. ⁢Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář