
Vyzkoušejte tento autentický recept na indonéské satay s arašídovou omáčkou. Kousky masa marinované v exotických kořeních, opékané na špejli a podávané s domácí arašídovou omáčkou. Kulinářský zážitek plný výrazných chutí Indonésie.
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 1 šálek arašídového másla
- 2 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 2 lžíce sladké sojové omáčky
- 1 lžička hořčice
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžičku kurkumy
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 12 dřevěných špízů,namočených vodou na hodinu
Postup
K přípravě tohoto indonéského jídla začneme přípravou marinády pro kuřecí maso. Do mixéru přidáme nasekaný česnek, červenou cibuli, sojovou omáčku, hořčici, limetkovou šťávu, kurkumu, sůl a pepř. Všechny tyto přísady mixujeme do hladka, dokud nevznikne hladká omáčka.
Poté přidáme kuřecí maso nakrájené na malé kousky a necháme ho marinovat v této omáčce přes noc. Je důležité maso nechat marinovat dostatečně dlouho, aby bylo maso měkké a chutné.
Dalším krokem je příprava arašídové omáčky. Použijeme k tomu arašídové máslo, které rozmícháme s trochou vody, aby byla omáčka řidší. Můžeme přidat také trochu česneku a chilli podle chuti.
Když je kuřecí maso hotové, naskládáme ho na dřevěné špízy, které jsme předtím namočili vodou. Důležité je, aby byly špízy namočené, protože to způsobí, že se špízy na grilu nezapálí.
Špízy s masem pak grilujeme na středně silném ohni z obou stran, dokud není maso zcela hotové. Během grilování špízy občas potíráme marinádou, aby bylo maso šťavnaté a mělo bohatou chuť.
Hotové špízy podáváme s arašídovou omáčkou. Můžeme je také posypat nasekanými arašídy pro větší chrumkavost a podávat s rýží nebo salátem.
Tím je příprava indonéského satay hotova. Je to jednoduché a chutné jídlo, které může být skvělým hlavním chodem na večeři nebo jako jednohubka na párty. Užijte si chuť Indonésie bez nutnosti opustit svou kuchyň. Dobrou chuť!
Tip: Místo kuřecího masa můžete použít také hovězí nebo vepřové. Můžete také experimentovat s přísadami v marinádě a omáčce, aby jídlo odpovídalo vašim chutím. Například můžete přidat více čili pro silnější pikantnost,nebo více limetkové šťávy pro větší kyselost.

