3. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční indonéské nudlové smaženice plné exotických chutí a vůní. Tato jednoduchá a rychlá asijská specialita je skvělá na rychlý oběd nebo večeři. Podívejte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm dle našeho receptu.
Suroviny
- 200 g nudlí (ideálně rýžových)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 100 g hrášku
- 2 vejce
- 100 g vařeného kuřecího masa (může být i hovězí nebo vepřové)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nakrájený česnek.
- Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nezezlá.
- Přidáme na tenké plátky nakrájenou mrkev a hrášek a necháme chvíli restovat.
- Přidáme nudle a promícháme.
- Přidáme nakrájené vařené maso a promícháme.
- Přidáme rozklepnutá vejce, sójovou omáčku, kari koření, sůl a pepř a smažíme do měkka.
- Hotové smaženice můžeme podávat posypané nasekanou petrželkou nebo koriandrem.