27. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Indonéské kari s kuřecím masem je lahodná a exotická pokrm, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento recept vás zavede na cestu do chutí a vůní Indonésie a přinese do vaší kuchyně nové a inspirativní zážitky. Suroviny jako kokosové mléko, kari pasta a čerstvé bylinky udělají z tohoto jídla skutečnou lahůdku. Vyzkoušejte náš recept na Indonéské kari s kuřecím masem a překvapte své blízké dokonalým exotickým pochoutkou.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 1 cibule (nakrájená na drobno)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 1 zelená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- 2 brambory (nastrouhané)
- 2 lžíce červené kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli s česnekem.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud změní barvu.
- Přidáme zeleninu (papriku, mrkev, brambory) a restujeme do měkka.
- Vmícháme kari pastu a restujeme dalších pár minut.
- Přilijeme kokosové mléko a sójovou omáčku a necháme provařit.
- Podle chuti přidáme sůl a pepř.
- Servírujeme s rýží nebo plackami. Dobrou chuť!