23. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na chutné indonéské kuřecí kari? V tom případě se podívejte na tento jednoduchý a lahodný recept. Indonéské kuřecí kari je plné exotických chutí a vůní, které vám rozhodně zamíchají žaludkem. S jemně kořeněnou omáčkou z kokosového mléka, červené papriky a kari pasty, se toto jídlo stane nezapomenutelným zážitkem pro vaše chuťové buňky. Připravte si ho dnes a vydejte se na cestu do indonéské gastronomie.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa, nakrájeného na kousky
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 cm kousek zázvoru, nastrouhaného
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte kuřecí maso, cibuli, česnek a zázvor, dokud maso nezezlátne.
- Přidejte papriku a mrkev a osmahněte ještě několik minut.
- Do pánve přidejte kari pastu a dobře promíchejte, aby se rovnoměrně rozpustila mezi ostatními surovinami.
- Přidejte kokosové mléko a sójovou omáčku a vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne a maso nezměkne.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle své chuti.