23. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Indonéská kuřecí kari
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept ‌na⁢ chutné‌ indonéské kuřecí kari? ⁢V tom‌ případě se podívejte na​ tento jednoduchý ‍a lahodný ⁢recept. Indonéské kuřecí kari je plné ​exotických chutí a vůní, které ⁤vám ​rozhodně zamíchají žaludkem. S jemně ‍kořeněnou‍ omáčkou‍ z kokosového mléka, červené papriky a kari​ pasty, se toto jídlo stane nezapomenutelným zážitkem pro‌ vaše chuťové buňky. Připravte si ho dnes ⁣a vydejte⁤ se⁣ na cestu do indonéské gastronomie. ⁣

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa, nakrájeného ‍na​ kousky
  • 1 cibule, nakrájená ⁣na kostičky
  • 2 stroužky česneku, ‌nasekané
  • 2 cm⁣ kousek zázvoru, nastrouhaného
  • 1‌ červená‍ paprika, nakrájená na ‌kousky
  • 1 mrkev,‌ nastrouhaná
  • 200 ⁤ml‍ kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 2‍ lžíce sójové omáčky
  • sůl a pepř‍ podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si ⁣rozehřejte ‍olej a⁢ osmahněte kuřecí maso, cibuli, česnek a zázvor, dokud ⁤maso nezezlátne.
  2. Přidejte papriku a mrkev a osmahněte ještě několik minut.
  3. Do pánve přidejte kari pastu a dobře promíchejte, aby se rovnoměrně rozpustila mezi ostatními surovinami.
  4. Přidejte kokosové mléko a sójovou‍ omáčku a ⁣vařte na mírném⁢ ohni ⁤asi 15 minut,⁣ dokud omáčka nezhoustne a maso nezměkne.
  5. Případně dochuťte⁣ solí a‍ pepřem podle své chuti.