19. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Indonéská krevetová kokosová polévka je lahodná exotická pochoutka plná originálních chutí. Tato tradiční indonéská polévka spojuje krevety, kokosové mléko a exotické koření, které dodává jídlu jedinečnou chuť. S tímto receptem si můžete snadno připravit lahodný pokrm, který okouzlí vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš krok za krokem recept a připravte si doma skvělou indonéskou krevetovou kokosovou polévku!
Suroviny
- 400 g krevet
- 400 ml kokosového mléka
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 lžička kari pasty
- 1 lžička mletého kurkuma
- 1 lžička mletého koriandru
- šťáva z 1 limetky
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte česnek a cibuli dozlatova.
- Přidejte kari pastu, kurkumu a koriandr a restujte dalších pár minut.
- Přidejte krevety a smažte je dozlatova.
- Přidejte kokosové mléko a nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte papriku, limetkovou šťávu, cukr, sůl a pepř. Vařte dalších 5 minut.
- Polévku ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Podávejte s rýží nebo chlebem.

