7. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Indonéská kokosová polévka s kuřecím masem.
zdroj: Recepty 24/7

Tato lahodná indonéská kokosová ⁣polévka s kuřecím masem je ⁢plná exotických chutí a překvapivých koření.⁢ Připravená ​s láskou a tradičními indonéskými ingrediencemi, tato ‌polévka ‍vás zaručeně přenese do vzdálených koutů jihovýchodní Asie. Kokosové mléko dodává⁢ polévce krémovou konzistenci a sladkou chuť, zatímco kuřecí maso dodává bohatou bílkovinovou složku. Skořice,⁣ kurkuma a čerstvé bylinky přidávají do polévky pikantní a vonné ‍prvky. Tento recept je perfektním způsobem, jak prozkoumat indonéskou kuchyni přímo z pohodlí vašeho domova!‍

Suroviny:

  • 400 g kuřecích prsou, nakrájených​ na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky‍ česneku, nasekané
  • 1 červená paprika,‍ nakrájená na proužky
  • 1 červená chilli paprička,‍ nasekaná
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 500 ml kuřecího⁢ vývaru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce ​oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte ‌olej a osmahněte cibuli, česnek, papriku a chilli papričku, ⁤dokud cibule nezměkne.
  2. Přidejte⁤ kuřecí maso a smažte ho, ​dokud nezezlátne z ​každé strany.
  3. Přidejte červenou kari pastu ‍a ‍promíchejte, ⁢aby se maso dobře ⁤obalilo.
  4. Přidejte kokosové mléko, kuřecí‌ vývar a rybí omáčku.​ Dobře promíchejte.
  5. Varte ⁣polévku na středním ohni asi 15 minut, dokud se maso‍ neudělá.
  6. Na ⁣závěr ochuťte ‍solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte polévku teplou s rýží nebo jinou přílohou podle vaší ‍volby.