7. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tato lahodná indonéská kokosová polévka s kuřecím masem je plná exotických chutí a překvapivých koření. Připravená s láskou a tradičními indonéskými ingrediencemi, tato polévka vás zaručeně přenese do vzdálených koutů jihovýchodní Asie. Kokosové mléko dodává polévce krémovou konzistenci a sladkou chuť, zatímco kuřecí maso dodává bohatou bílkovinovou složku. Skořice, kurkuma a čerstvé bylinky přidávají do polévky pikantní a vonné prvky. Tento recept je perfektním způsobem, jak prozkoumat indonéskou kuchyni přímo z pohodlí vašeho domova!
Suroviny:
- 400 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 červená chilli paprička, nasekaná
- 2 lžíce červené kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 500 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli, česnek, papriku a chilli papričku, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezlátne z každé strany.
- Přidejte červenou kari pastu a promíchejte, aby se maso dobře obalilo.
- Přidejte kokosové mléko, kuřecí vývar a rybí omáčku. Dobře promíchejte.
- Varte polévku na středním ohni asi 15 minut, dokud se maso neudělá.
- Na závěr ochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte polévku teplou s rýží nebo jinou přílohou podle vaší volby.