16. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Indonéská kokosová polévka s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská kokosová⁣ polévka s krevetami je lahodným exotickým receptem, který vás okouzlí svými chutěmi. ⁢Tato polévka spojuje kokosové mléko ‌s pikantními‍ indonéskými kořením a lahodnými krevetami, vytvářející neodolatelnou kombinaci. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální volbou jak pro večeři, tak i na oslavu zvláštní příležitosti. Užijte si jedinečnou⁢ chuť‍ indonéské kuchyně s touto vynikající kokosovou polévkou s krevetami! ​

Suroviny:

  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml vývaru (zeleninového nebo drůbežího)
  • 200 g krevet
  • 1 ‌cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 středně velká mrkev
  • 1⁢ paprika
  • 1 pór
  • 1 malý zázvor
  • 1 lžička čerstvého limetkového šťávy
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička kari pasty
  • čerstvý koriandr na⁤ ozdobu
  • sůl a pepř⁤ podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Oloupejte a ⁣nakrájejte cibuli, ‌česnek, mrkev, papriku, pór a ‍zázvor na drobné kousky.
  2. V hrnci si ‍rozehřejte trochu oleje a osmahněte v něm cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
  3. Přidejte mrkev,⁢ papriku, pór a zázvor a restujte zhruba 5 minut, ⁣dokud se zeleninu mírně nezměkne.
  4. Přidejte kokosové mléko, vývar, limetkovou šťávu, rybí omáčku a kari⁣ pastu. Zamíchejte a nechte povařit asi 10 ​minut.
  5. V mezičase ‌osmahněte krevety na pánvi⁤ se ‌solí a pepřem, dokud nezezlátnou.
  6. Přidejte krevety⁤ do polévky, promíchejte a nechte vařit dalších 2-3 minuty.
  7. Ochutnejte polévku a případně dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírujte​ polévku teplou, posypanou čerstvým​ nasekaným‌ koriandrem.