25. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte autentický indonéský recept? Vyzkoušejte naši lahodnou variantu indonéského hovězího saté. Tento recept vám přinese jedinečnou chuť tradičního indonéského pokrmu. Kousky hovězího masa jsou marinovány v pikantní směsi a pak opékány na grilu. Zkuste tento exotický pokrm a přenesete se svými senty na indonéskou pláž.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (nejlépe roštěnec)
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce kafrového medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika
Postup
- Na špízy naporcujte hovězí maso a papriku.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, med, olej, koriandr, kurkumu a rozmačkaný česnek. Vzniklou marinádu nalijte na maso a papriku a nechte působit minimálně 30 minut.
- Gril rozpalte na vysokou teplotu a maso s paprikou na něm grilujte asi 5-7 minut z každé strany, dokud není maso zevnitř propečené podle vašeho gusta.
- Hotové saté podávejte například s rýží nebo salátem.