Indický rajčatový řízek s batátem je lahodná a exotická vegeatriánská varianta klasického jídla. Křupavý řízek je obalován v kořeněné strouhance a podáván s dochucenými a pikantními batáty. Skvělá inspirace pro milovníky exotické kuchyně! Snaživě skloubí chuť a vůni indické kuchyně. Jemná chuť koření se krásně doplňuje s lahodnými batáty. Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí ochutnat něco nového a neobvyklého!
Suroviny
- 4 středně velké batáty
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte batáty a nakrájejte je na menší kousky.
- Rajčata oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte je na kostičky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte rajčata, rajčatový protlak, kmín, kurkumu, sůl a pepř. Vše promíchejte a dusete 15 minut.
- Přidejte batáty a vařte, dokud nejsou měkké, přibližně 20 minut.
- Pokud je směs příliš řídká, můžete přidat trochu vody a nechat provařit.
- Hotový indický rajčatový řízek s batátem podávejte teplý s rýží nebo plackou.