30. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hummus tahina
zdroj: Recepty 24/7

Hummus ‍tahina je oblíbený recept pro‌ výrobu hummusu, což je klasické ⁤arabské pokrmové ⁣jídlo.​ Tento⁢ recept kombinuje cizrnu, sezamovou pastu (tahinu), citrónovou šťávu, olivový olej a různé ⁣koření, aby vytvořil ⁣lahodnou a bohatou⁣ omáčku. Hummus tahina je skvělou volbou jako ‌dip ​nebo nátěr‌ na pečivo‍ a nabízí vynikající kombinaci⁤ chuti,‍ textury‌ a⁢ zdravých složek. S tímto jednoduchým⁣ receptem ⁢na hummus⁣ tahina si můžete vychutnat autentickou⁣ chuť​ Orientu přímo​ z ⁢pohodlí vaší​ kuchyně. ‍

Suroviny

  • 1 konzerva⁣ cizrny (cca 400‍ g)
  • 3 lžíce sezamové pasty (tahina)
  • 2 stroužky ⁢česneku
  • 1 citrón⁣ (šťáva)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého ‍kmínu
  • špetka mleté‌ papriky
  • špetka mletého koriandru
  • petrželka ⁤na ozdobení

Postup

  1. Cizrnu opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Vložte‍ cizrnu, tahinu, česnek, citrónovou ‍šťávu, ⁢olivový ⁢olej, ⁤sůl, ⁣kmín, papriku a koriandr⁢ do mixéru.
  3. Mixujte, dokud⁤ nezískáte hladkou konzistenci.
  4. Pokud je hummus příliš hustý, přidejte⁤ trochu vody nebo olivového‌ oleje.
  5. Hotový hummus přelijte⁢ do​ misy a ozdobte nasekanou ⁢petrželkou.
  6. Hummus tahina podávejte s čerstvým chlebem ‌nebo jako dip k zelenině.