30. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus tahina je oblíbený recept pro výrobu hummusu, což je klasické arabské pokrmové jídlo. Tento recept kombinuje cizrnu, sezamovou pastu (tahinu), citrónovou šťávu, olivový olej a různé koření, aby vytvořil lahodnou a bohatou omáčku. Hummus tahina je skvělou volbou jako dip nebo nátěr na pečivo a nabízí vynikající kombinaci chuti, textury a zdravých složek. S tímto jednoduchým receptem na hummus tahina si můžete vychutnat autentickou chuť Orientu přímo z pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 1 konzerva cizrny (cca 400 g)
- 3 lžíce sezamové pasty (tahina)
- 2 stroužky česneku
- 1 citrón (šťáva)
- 4 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- špetka mleté papriky
- špetka mletého koriandru
- petrželka na ozdobení
Postup
- Cizrnu opláchněte pod tekoucí vodou.
- Vložte cizrnu, tahinu, česnek, citrónovou šťávu, olivový olej, sůl, kmín, papriku a koriandr do mixéru.
- Mixujte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
- Pokud je hummus příliš hustý, přidejte trochu vody nebo olivového oleje.
- Hotový hummus přelijte do misy a ozdobte nasekanou petrželkou.
- Hummus tahina podávejte s čerstvým chlebem nebo jako dip k zelenině.