21. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus se sezamovou pastou je lahodný a zdravý recept, který pochází z Blízkého východu. Tento klasický arabský dip je připravený z našlehaných cizrny, výrazné sezamové pasty (tzv. tahini), citronové šťávy, olivového oleje a různých aromatických koření. Hummus se sójovou pastou je bohatý na bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky, což jej činí ideální volbou pro vegetariány i vegany. Sledujte náš jednoduchý a rychlý recept na náš web, a připravte si svůj vlastní hummus se sezamovou pastou k oslavě chutných a zdravých jídel.
Suroviny
- 1 plechovka cizrny (400g), dobře opláchnutá a osušená
- 3 lžíce sezamové pasty (tahini)
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého kmínu (fakultativně)
- Čerstvě nasekaná petrželka (jako dekorace)
Postup
- Do mixéru přidejte cizrnu, sezamovou pastu, česnek, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a mletý kmín.
- Mixujte všechny suroviny, dokud nevytvoříte hladkou pastu. Případně můžete přidat trochu vody, pokud je hummus příliš hustý.
- Přendejte hummus do mísy a ozdobte petrželkou.
- Podávejte s čerstvým chlebem, zeleninou nebo jako pomazánku k pečivu.