14. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na hummus s pečenou zeleninou, který je plný chuti a zdraví. Tento jednoduchý recept kombinuje krémový hummus s křupavou a aromatičkou pečenou zeleninou, která dodá jídlu nepřehlédnutelnou chuť a vůni. Skvělá volba pro všechny milovníky zdravého a chutného jídla. Zajisté si tento pokrm oblíbíte!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 1 baklažán
- 2 stroužky česneku
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- Kumin
- Citrónová šťáva
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 200°C.
- Papriky a baklažán umyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
- Na plech dejte papriky, baklažána a celé stroužky česneku a zakápněte olivovým olejem. Osolte, opepřete a přidejte kumin.
- Plec s pečícím papírem dejte do trouby a pečte asi 30 minut, dokud zelenina nezměkne a zezlátnou.
- V mixéru smíchejte cizrnu (společně s tekutinou z konzervy), pečenou zeleninu a stroužky česneku (předem oloupané). Přidejte trochu citrónové šťávy a ještě jednou rozmixujte a dochuťte podle chuti solí, pepřem a kuminem.
- Hotový hummus servírujte s křupavým chlebem nebo zeleninovými tyčinkami.