8. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus s pečenou paprikou je lahodný a zdravý recept, který potěší každého milovníka arabského jídla. V tomto jednoduchém návodu se dozvíte, jak připravit hummus z čerstvých cizrny, olivového oleje, česneku a citronové šťávy. Vrcholem receptu je však pečená paprika, která dodá hummusu intenzivní chuť a výraznou barvu. Pokud hledáte chutný a zdravý snack, hummus s pečenou paprikou je pro vás tou správnou volbou. Přineste si kousek Orientu do své kuchyně a zkuste tento jedinečný recept již dnes!
Suroviny:
- 1 veľká paprika
- 1 konzerva cíceru (ceci bolo), opláchnutý a odkvapkaný
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice tahini pasty
- šťava z 1 citróna
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olivový olej a paprika (na ozdobu)
- čerstvá nasekaná petržlenová vňať (na ozdobu)
Postup:
- Pečte papriku v predhriatej rúre na 200 °C asi 30 minút, kým sa nezmäkne a neochutí sa.
- Vyberte papriku z rúry a nechajte ju vychladnúť. Potom odstráňte šupku, semienka a stopku.
- V mixéri alebo food procesore zmiešajte očistenú pečenú papriku, cícer, cesnak, olivový olej, tahini pastu a citrónovú šťavu.
- Mixujte, kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu. Prípadne pridajte trochu vody, ak je hummus príliš hustý.
- Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Hummus servírujte posypaný olivovým olejom, čerstvou petržlenovou vňaťou a štipkou papriky.
- Servírujte s chlebom alebo zeleninou na ponúkanie.