27. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus s grilovanými paprikami je lahodný a zdravý recept, který zaujme milovníky středovýchodní kuchyně. Grilované papriky dodají tomuto klasickému hummusu pikantní a jemně kouřovou dochuť, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tato sytá a cremová pochoutka je snadno připravitelná a ideální jako dip nebo příloha k různým pokrmům. Vyzkoušejte tento recept a připojte se ke světu hummusových fanoušků!
Suroviny:
- 2 veřejky středně velkých paprik
- 1 plechovka cizrny
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce tahini (sezamové máslo)
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř dle chuti
- pažitka (na ozdobu)
Postup:
- Grilované papriky omyjeme a pečlivě odstraníme semínka a vnitřní bílou část. Přečtvrtíme je.
- Na grilu nebo na pánvi si zvolíme vhodnou teplotu a povaříme papriky na pokožce dolů, dokud se nezačne povrch černě zbarvovat a papriky nezměknou.
- Papriky vyjmeme z tepla a necháme je vychladnout. Poté sundáme černou pokožku.
- V míse smícháme cizrnu, česnek, tahini, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Grilované papriky nakrájíme na menší kousky a přidáme do směsi cizrny.
- Vše dobře promícháme a povaříme dohladka.
- Přendáme do mísy a ozdobíme nasekanou pažitkou.
- Hummus s grilovanými paprikami podáváme s chlebem nebo zeleninovými tyčinkami.