20. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hummus jako předkrm
zdroj: Recepty 24/7

Hummus jako předkrm je lehký, ⁤lahodný ‌a zdravý recept, který⁤ se stane ideálním doplňkem každého menu. ‍Tento klasický středomořský dip připravený z⁢ cizrny, česneku, sezamové pasty⁤ a citronové šťávy je bohatý na‍ živiny a vlákninu. Navíc je snadno připravitelný a skvěle se hodí ke grilovanému kroketám,‍ zelenině, ⁤nebo jako⁤ pomazánka na chléb. Hummus ‌jako předkrm je skvělou volbou pro ty, ⁢kteří hledají⁣ chutnou a zdravou ‌alternativu ke klasickým předkrmům. Vyzkoušejte ​tento jednoduchý recept ‍a⁢ obohaťte své jídlo skvělou a osvěžující předkrmovou volbou.

Suroviny

  • 1 ‍plechovka cizrny (400​ g), dobře opláchnutá a osušená
  • 2 ⁤stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ⁤lžíce tahini‌ (sezamová pasta)
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžička ⁣mletého‍ kmínu ​(opcionální)
  • 1 lžička mleté papriky (opcionální)

Postup

  1. V mixéru smíchejte cizrnu, česnek,⁣ olivový olej, tahini, citronovou šťávu, sůl a pepř. Přidejte i kmín a papriku, pokud je používáte.
  2. Mixujte⁣ ingredience, dokud nevytvoříte hladkou hmotu. Pokud je hummus ⁢příliš hustý, přidejte ⁤trochu vody nebo extra olivového oleje.
  3. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  4. Hummus⁣ přeneste do misky a ‍ozdobte olivovým olejem a špetkou mleté papriky.
  5. Podávejte s pita chlebem, krekry nebo zeleninou jako‍ předkrm.