20. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus jako předkrm je lehký, lahodný a zdravý recept, který se stane ideálním doplňkem každého menu. Tento klasický středomořský dip připravený z cizrny, česneku, sezamové pasty a citronové šťávy je bohatý na živiny a vlákninu. Navíc je snadno připravitelný a skvěle se hodí ke grilovanému kroketám, zelenině, nebo jako pomazánka na chléb. Hummus jako předkrm je skvělou volbou pro ty, kteří hledají chutnou a zdravou alternativu ke klasickým předkrmům. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a obohaťte své jídlo skvělou a osvěžující předkrmovou volbou.
Suroviny
- 1 plechovka cizrny (400 g), dobře opláchnutá a osušená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce tahini (sezamová pasta)
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička mletého kmínu (opcionální)
- 1 lžička mleté papriky (opcionální)
Postup
- V mixéru smíchejte cizrnu, česnek, olivový olej, tahini, citronovou šťávu, sůl a pepř. Přidejte i kmín a papriku, pokud je používáte.
- Mixujte ingredience, dokud nevytvoříte hladkou hmotu. Pokud je hummus příliš hustý, přidejte trochu vody nebo extra olivového oleje.
- Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Hummus přeneste do misky a ozdobte olivovým olejem a špetkou mleté papriky.
- Podávejte s pita chlebem, krekry nebo zeleninou jako předkrm.