15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Hrnková rajčatová polévka s cizrnou je zdravá a chutná vegetariánská pochoutka, která se připravuje rychle a jednoduše. Vyniká svou bohatou chutí a lahodnou vůní. Vyzkoušejte recept na tuto lahodnou polévku a užijte si osvěžující chuť rajčat a vlákniny z cizrnou.
Suroviny:
- 2 hrnky rajčat
- 1 hrnek cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na rozehřátém oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájená rajčata a necháme chvíli dusit.
- Přidáme cizrnu, mletou papriku, tymián, majoránku a zalijeme vodou.
- Vše vaříme do měkka, asi 20-30 minut.
- Polévku osolíme, opepříme a můžeme podávat.

