15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Hrnková rajčatová polévka s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Hrnková rajčatová polévka s ‍cizrnou je zdravá a chutná vegetariánská⁢ pochoutka, která se‌ připravuje rychle a jednoduše. Vyniká svou bohatou chutí a lahodnou vůní. Vyzkoušejte recept na tuto lahodnou polévku⁣ a⁢ užijte si osvěžující chuť rajčat a vlákniny z cizrnou.

Suroviny:

  • 2⁣ hrnky rajčat
  • 1 hrnek⁤ cizrny
  • 1 cibule
  • 2 ⁢stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mleté‍ papriky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na⁤ rozehřátém oleji‌ osmahneme nasekanou‌ cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájená ⁤rajčata a necháme chvíli dusit.
  3. Přidáme cizrnu, mletou papriku, tymián, majoránku a zalijeme vodou.
  4. Vše vaříme do měkka, asi 20-30 minut.
  5. Polévku osolíme, opepříme a můžeme podávat.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *