14. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hrníčkový koláč s jablky je jednoduchý a chutný recept, který si zamilují všichni milovníci jablek. Tento lahodný dezert připravíte snadno a rychle a jeho chuť vám zaručeně udělá radost. Skvělá volba pro každou příležitost! Sledujte postup a užijte si voňavý domácí koláč.
Suroviny
- 2 hrnky hladké mouky
 - 1 hrnek cukru
 - 1/2 hrnku másla
 - 2 vejce
 - 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
 - 4 středně velká jablka
 - skořice, vanilkový cukr
 
Postup
- Nejprve si oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
 - V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem a vanilkovým cukrem.
 - Přidáme rozpuštěné máslo a vejce a vše důkladně promícháme.
 - Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřeme polovinu těsta.
 - Přidáme jablka a posypeme skořicí.
 - Na jablka přidáme zbytek těsta.
 - Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30-40 minut, nebo dokud není koláč zlatě hnědý.
 

