15. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hrníčkový dhal s cuketou a koprem je lahodné vegetariánské jídlo plné exotických koření a chutí z Indie. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak si připravit tento lahodný pokrm plný zdravých ingrediencí, který si zamilujete. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 hrnek červeného čočkového lusku
- 2 hrnce vody
- 1 střední cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 střední cuketa (nakrájená na kostičky)
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté kopr
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý kopr (nasekaný na ozdobu)
Postup
- V hrnci smíchejte červený čočkový lusk s vodou a přiveďte k varu. Vařte 15-20 minut nebo dokud lusky nezměknou.
- Na pánvi osmažte cibuli a česnek, dokud nezezdobí. Přidejte cuketu a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte vařené lusky do směsi cibule a cukety. Přidejte koriandr, kurkumu, kopr a kmín. Vařte dalších 10 minut.
- Ochutnejte sůl a pepř a případně dochuťte. Posypte nasekaným koprem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.