15. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hráškový karí s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Hráškový karí s ‌kuřecím masem je lahodný a⁣ vyvážený recept, který vás ohromí‍ skvělou kombinací chutí. Vychutnejte ⁢si ⁢konzistenci kuřecího masa marinovaného v pikantním‍ karí koření a sleďte se s ⁢plnými ​hráškovými⁢ lusky, které dodávají jelitu nádhernou svěžest. Tento recept je nejen chutný, ale také zdravý a‌ plný nutričních hodnot. Připravte si tento⁣ hráškový karí⁤ s kuřecím masem a nechte se unést ​výjimečnou chuťovou symfonií.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (nakrájeného na menší kousky)
  • 200 g čerstvého​ hrášku (nebo mraženého)
  • 1 velká cibule (nasekaná)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 červená paprika (nakrájená⁣ na proužky)
  • 1 lžíce kari koření
  • 400 ​ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi⁢ si rozehřejte olej a ⁤osmahněte‍ na něm ‌cibuli do zlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a orestujte ho dozlatova ze ⁤všech ‌stran.
  3. Přidejte česnek, ⁢kari koření,‍ sůl a ​pepř. Promíchejte a nechte ho chvíli podusit.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a ‍hrášek. Promíchejte a podlijte⁢ kokosovým mlékem.
  5. Pokud používáte mražený hrášek, vařte ​karí asi ⁤10 minut, dokud není hrášek měkký. Pokud používáte čerstvý hrášek, vařte​ karí asi 20 minut, ‌dokud ‌není hrášek měkký.
  6. Případně dochuťte solí‍ a⁢ pepřem podle chuti.
  7. Servírujte s rýží nebo⁤ naan ​chlebem.