10. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hrášková polévka se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte zdravý ⁣a chutný​ recept na hráškovou polévku se špenátem, jste na správném místě. Naše receptura ⁣vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit tuto ​výživnou⁢ polévku plnou vitamínů a minerálů. Hrášek ⁤a špenát jsou skvělou kombinací, která dodá vaší polévce unikátní chuť ​a příjemnou ⁤zeleň. Nechte si pochutnat na této lahodné polévce,‌ která vás zahřeje a nabízí zdravou alternativu pro vaše ‌jídelníčky.

Suroviny

  • 200 g sušených hrášků
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 ‍lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Nejprve v hrnci přiveďte zeleninový vývar k varu.
  2. V menším ‍hrnci dejte sušené hrášky a zalijte je horkou vodou. Nechte je takto odstát přibližně⁤ 10 minut, poté je sceděte.
  3. Na pánvi ⁤rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli spolu se stroužky česneku.
  4. Přidejte nasekaný špenát a dusit ho několik minut, dokud nezměkne.
  5. Poté přidejte sušené hrášky ‌a promíchejte.
  6. Všechno přesuňte do ‍hrnce s horkým zeleninovým⁤ vývarem.
  7. Přidejte oloupané a nakrájené‌ brambory.
  8. Polévku vařte na mírném ohni, dokud se brambory nezměknou (asi 15-20 minut).
  9. Nakonec dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  10. Podávejte teplou a případně ozdobte čerstvým špenátem.