10. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte zdravý a chutný recept na hráškovou polévku se špenátem, jste na správném místě. Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit tuto výživnou polévku plnou vitamínů a minerálů. Hrášek a špenát jsou skvělou kombinací, která dodá vaší polévce unikátní chuť a příjemnou zeleň. Nechte si pochutnat na této lahodné polévce, která vás zahřeje a nabízí zdravou alternativu pro vaše jídelníčky.
Suroviny
- 200 g sušených hrášků
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 brambory
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
- Nejprve v hrnci přiveďte zeleninový vývar k varu.
- V menším hrnci dejte sušené hrášky a zalijte je horkou vodou. Nechte je takto odstát přibližně 10 minut, poté je sceděte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli spolu se stroužky česneku.
- Přidejte nasekaný špenát a dusit ho několik minut, dokud nezměkne.
- Poté přidejte sušené hrášky a promíchejte.
- Všechno přesuňte do hrnce s horkým zeleninovým vývarem.
- Přidejte oloupané a nakrájené brambory.
- Polévku vařte na mírném ohni, dokud se brambory nezměknou (asi 15-20 minut).
- Nakonec dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte teplou a případně ozdobte čerstvým špenátem.