14. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Chuťově pikantní hranolky s chedarem a jalapeños jsou skvělým jídlem pro milovníky ostřejších pochoutek. Dejte si je k obědu nebo jako svačinu!
Suroviny
- 500 g brambor
- 100 g chedaru
- 1 jalapeňo
- Sůl
- Pepř
- 1 lžička ostré papriky
- Olej na smažení
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky.
- Chedar nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Jalapeňo nakrájejte na tenké kolečka.
- Smíchejte sůl, pepř a ostrou papriku ve velké misce.
- Přidejte bramborové hranolky do mísy a promíchejte, dokud nejsou všechny hranolky obalené kořením.
- V pánvi rozpalte olej a dejte do ní ochucené bramborové hranolky.
- Smažte hranolky, dokud nejsou do zlatova a křupavé.
- Přidejte na bramborové hranolky nastrouhaný chedar a jalapeňo kolečka.
- Počkejte, až se chedar začne topit a jalapeňo změkne.
- Smažte ještě chvíli, dokud není sýr úplně rozpuštěný.
- Hranolky s chedarem a jalapeňos jsou hotové, můžete podávat.

