14. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Chuťově pikantní hranolky s chedarem a jalapeños jsou skvělým jídlem pro milovníky ostřejších pochoutek. Dejte si je k obědu nebo jako svačinu!
Suroviny
- 500 g brambor
 - 100 g chedaru
 - 1 jalapeňo
 - Sůl
 - Pepř
 - 1 lžička ostré papriky
 - Olej na smažení
 
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky.
 - Chedar nastrouhejte na hrubém struhadle.
 - Jalapeňo nakrájejte na tenké kolečka.
 - Smíchejte sůl, pepř a ostrou papriku ve velké misce.
 - Přidejte bramborové hranolky do mísy a promíchejte, dokud nejsou všechny hranolky obalené kořením.
 - V pánvi rozpalte olej a dejte do ní ochucené bramborové hranolky.
 - Smažte hranolky, dokud nejsou do zlatova a křupavé.
 - Přidejte na bramborové hranolky nastrouhaný chedar a jalapeňo kolečka.
 - Počkejte, až se chedar začne topit a jalapeňo změkne.
 - Smažte ještě chvíli, dokud není sýr úplně rozpuštěný.
 - Hranolky s chedarem a jalapeňos jsou hotové, můžete podávat.
 

