14. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Hranolky s chedarem a jalapeños.
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově pikantní hranolky s chedarem​ a jalapeños jsou skvělým jídlem pro milovníky ostřejších‍ pochoutek. Dejte si je k obědu nebo jako svačinu!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 100 ⁢g chedaru
  • 1 jalapeňo
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžička ostré papriky
  • Olej na smažení

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky.
  2. Chedar nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Jalapeňo nakrájejte na tenké kolečka.
  4. Smíchejte sůl, pepř ​a ostrou papriku ve velké misce.
  5. Přidejte ‌bramborové hranolky do mísy ⁤a promíchejte, dokud nejsou všechny ⁤hranolky obalené kořením.
  6. V pánvi rozpalte ‌olej a dejte do ní ochucené bramborové hranolky.
  7. Smažte hranolky, dokud nejsou do zlatova a křupavé.
  8. Přidejte na bramborové hranolky nastrouhaný chedar a jalapeňo​ kolečka.
  9. Počkejte, až se chedar ⁤začne topit a jalapeňo změkne.
  10. Smažte ještě chvíli, dokud není sýr úplně ‌rozpuštěný.
  11. Hranolky s chedarem ​a jalapeňos jsou ⁣hotové,‍ můžete⁢ podávat.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *