30. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vynikající recept na domácí hrachovou polévku s uzeným masem, která zahřeje v chladných dnech. Skvělá kombinace chuti hrachu, uzeného masa a koření. Naučte se, jak jednoduše připravit lahodnou polévku plnou vitamínů a minerálů.
Suroviny:
- 250g sušeného hrachu
- 200g uzeného masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 brambory
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- lžíce kmínu
- soů, pepř
Postup:
- Ve velkém hrnci osmažíme na oleji nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory a na osmahle cibulovou směs přidáme hrách, zalijeme vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořeny a přidáme kmín. Povaříme do měkka.
- Mezitím na pánvi osmažíme na drobné kousky nakrájené uzené maso.
- Hotovou polévku rozmixujeme a vmícháme uzené maso. Dochutíme solí a pepřem a podáváme. Dobrou chuť!