6. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Thajské hovězí s bazalkou je lahodným receptem plným exotických chutí a vůní. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si chuťový zážitek z thajské kuchyně přímo u vás doma. Sypička aromatické bazalky dodává jídlu unikátní chuť a vůni, která vás okouzlí hned při prvním soustu. Zkuste tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400g hovězího masa (nakrájeného na nudličky)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 2 stroužky česneku (nasekaného)
- 1 cibule (nasekaná)
- 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
- 1 hrst čerstvé thajské bazalky
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a opékáme, dokud maso není propečené.
- Přilijeme sójovou omáčku, rybí omáčku a přidáme cukr. Promícháme.
- Přidáme nakrájenou papriku a dusíme, dokud není paprika měkká.
- Na závěr přidáme čerstvou thajskou bazalku a promícháme, necháme chvíli provařit.
- Smažené maso podáváme s rýží.