18. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Hovězí s rajčaty a palmou je lahodné exotické jídlo plné chuti a vůně. V tomto receptu se spojuje šťavnaté hovězí maso s rajčaty a palmou, což vytváří jedinečnou kombinaci, která okouzlí vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny:
- 500g hovězího masa nakrájeného na nudličky
- 4 rajčata nakrájená na kostičky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku sekané
- 1 pálka másla
- 200ml vývaru
- 1 plechovka kokosového mléka
- 4 lžíce červené kari pasty
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého skořice
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kurkumy
- Na dochucení: pepř, limetková šťáva
Postup:
- Na pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm cibuli s česnekem.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud nezměkne.
- Přidáme kari pastu a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme rajčata, vývar, kokosové mléko a koření (cukr, sůl, kmín, skořici, koriandr, kurkumu).
- Necháme vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké a omáčka začne hustnout.
- Případně dochutíme pepřem a limetkovou šťávou.
- Podáváme s rýží nebo naan chlebem.

