18. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hovězí s rajčaty a palmou je lahodné exotické jídlo plné chuti a vůně. V tomto receptu se spojuje šťavnaté hovězí maso s rajčaty a palmou, což vytváří jedinečnou kombinaci, která okouzlí vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny:
- 500g hovězího masa nakrájeného na nudličky
 - 4 rajčata nakrájená na kostičky
 - 1 cibule nakrájená na drobno
 - 2 stroužky česneku sekané
 - 1 pálka másla
 - 200ml vývaru
 - 1 plechovka kokosového mléka
 - 4 lžíce červené kari pasty
 - 1 lžíce cukru
 - 1 lžička soli
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1/2 lžičky mletého skořice
 - 1/2 lžičky mletého koriandru
 - 1/2 lžičky mletého kurkumy
 - Na dochucení: pepř, limetková šťáva
 
Postup:
- Na pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm cibuli s česnekem.
 - Přidáme nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud nezměkne.
 - Přidáme kari pastu a restujeme dalších pár minut.
 - Přidáme rajčata, vývar, kokosové mléko a koření (cukr, sůl, kmín, skořici, koriandr, kurkumu).
 - Necháme vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké a omáčka začne hustnout.
 - Případně dochutíme pepřem a limetkovou šťávou.
 - Podáváme s rýží nebo naan chlebem.
 



