17. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na hovězí s oyster omáčkou je perfektní volbou pro všechny milovníky jídla s exotickým nádechem. Měkké, šťavnaté kousky hovězího masa jsou podávány se sladkou a slanou oyster omáčkou, která dodává jedinečnou chuť a aroma. Tento pokrm je skvělou alternativou k tradičním omáčkám a jistě zaujme jak vás, tak vaše hosty. Připravte si tento neobyčejný pokrm doma a nechte se překvapit jeho vynikajícím výsledkem!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (svíčková)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oyster omáčky
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička medu
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička mletého pepře
- 2 lžíce oleje
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nasekaný česnek. Restujte ho pár minut, dokud nezačne vonět.
- Přidejte na pánvi hovězí maso a opékejte ho z každé strany, dokud není zlatě hnědé.
- Do malé mísy smíchejte sójovou omáčku, oyster omáčku, med, hořčici a mletý pepř.
- Pomalu přidejte směs omáček do pánve s masem a nechte vařit asi 5 minut, dokud se omáčka nezahustí a neprolijí se dovnitř masa.
- Hovězí s oyster omáčkou podávejte s rýží nebo čerstvým pečivem.