26. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s kousky bambusu a černými houbami je lahodné asijské jídlo plné exotických chutí a vůní. Vychutnejte si kombinaci šťavnatého hovězího masa s aromatickými černými houbami a křupavými kousky bambusu. Tento recept vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chuťovou paletou. Vyzkoušejte ho doma a nechte se unést do světa asijské kuchyně.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 200 g konzervovaného bambusu
- 100 g černých hub
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájený česnek.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a osmažíme ho dozlatova.
- Přidáme nakrájený bambus a očištěné černé houby.
- Podlijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit, dokud masa není měkké.
- Přidáme sójovou omáčku, kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s rýží nebo nudlemi.