10. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí rendang s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí rendang ‍s rýží je tradiční indonéské jídlo plné exotických ⁣koření a bohatých chutí. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky hovězího masa s‌ hustou omáčkou a jemně aromatickou rýží. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a přenesete se⁤ přímo do ‌tropického ráje!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 400 ml kokosového mléka
  • 4 stroužky‌ česneku
  • 1 cibule
  • 2 cm zázvoru
  • 4 papriky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce ⁤oleje
  • 1 ‍lžička​ kurkumy
  • 1⁤ lžička čili prášku
  • sůl

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli s rozmačkaným česnekem a na kostky nakrájeným masem.
  2. Přidáme na tenké proužky nakrájený zázvor, nasekané papriky, kurkumu, čili prášek a osolíme.
  3. Smažíme cca 5 minut, dokud maso nezezlátne.
  4. Přilijeme kokosové mléko, přidáme ⁣cukr a necháme ⁤vařit asi 2 hodiny, občas mícháme.
  5. Servírujeme s vařenou rýží.