22. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí rendang s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí rendang s kokosovým⁤ mlékem je tradiční indonéské jídlo plné⁣ exotických chutí a vůní. ⁤Tento recept spojuje lahodné hovězí maso s pikantními indonéskými⁣ kořenícími směsmi a krémovým ⁤kokosovým mlékem. ⁣Připravte si⁢ tento lahodný pokrm a dopřejte si exotickou⁣ chuťovou zkušenost!

Suroviny

  • 500g​ hovězího masa (ideálně krkovička)
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 1⁢ cibule
  • 4 stroužky​ česneku
  • 2​ cm kousek zázvoru
  • 1 lžička koriandru
  • 1‌ lžička kmínu
  • 1 lžička‍ kurkumy
  • 1 lžička ​mleté papriky
  • 2 lžičky cukru
  • Soľ podle chuti

Postup

  1. Na⁣ oleji ⁢zpřejte na kostky nakrájenou cibuli,‍ česnek a zázvor.
  2. Přidejte‌ na kostky​ nakrájené hovězí⁢ maso a⁢ smažte, dokud maso nezměkne.
  3. Přidejte koriandr, ‌kmín, kurkumu a mletou papriku a smažte dalších pár minut.
  4. Přilijte kokosové⁣ mléko a přidejte cukr⁢ a sůl.
  5. Nechejte vařit‍ na ‌mírném ohni, ​dokud omáčka nezhoustne a maso není měkké.
  6. Servírujte s rýží nebo jinou ⁤přílohou podle vašeho výběru.