22. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí rendang s kokosovým mlékem je tradiční indonéské jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept spojuje lahodné hovězí maso s pikantními indonéskými kořenícími směsmi a krémovým kokosovým mlékem. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si exotickou chuťovou zkušenost!
Suroviny
- 500g hovězího masa (ideálně krkovička)
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 cm kousek zázvoru
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžičky cukru
- Soľ podle chuti
Postup
- Na oleji zpřejte na kostky nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a smažte, dokud maso nezměkne.
- Přidejte koriandr, kmín, kurkumu a mletou papriku a smažte dalších pár minut.
- Přilijte kokosové mléko a přidejte cukr a sůl.
- Nechejte vařit na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne a maso není měkké.
- Servírujte s rýží nebo jinou přílohou podle vašeho výběru.