Vychutnejte si tradiční vietnamské jídlo s hovězím masem - pho polévku s lahodnými nudlemi a bylinkami. Krásně aromatická a chutná kombinace, která vám zahřeje tělo i duši. Vyzkoušejte tento recept doma a překvapte své chuťové pohárky.
Suroviny:
- 400 g hovězího masa (např. roštěná)
- 200 g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička kmínu
- 1 l rýžového vývaru
- 1 l vody
- 4 hřebíčky
- 4 kardamomové lusky
- 2 hořčičné semínka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 čerstvá chilli paprička
- čerstvá máta nebo koriandr (na ozdobení)
Postup:
- Nejprve si připravíme vývar. Do hrnce vlijeme vodu, přidáme hovězí maso, cibuli, hřebíček, koriandrová semínka, kmín a kardamomové lusky. Vaříme asi 1-2 hodiny, dokud masa není měkké.
- Vyndáme maso z vývaru a nakrájíme ho na tenké plátky.
- V hrnci s vývarem vaříme rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Přidáme rybí omáčku a hořčičná semínka. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Hotové nudle rozdělíme do mísy, přidáme plátky masa a zalijeme vývarem. Ozdobíme nasekanou chilli papričkou a čerstvou mátou nebo koriandrem. Podáváme horké.