10. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční vietnamskou polévku hovězí pho s nudlemi doma! Tento recept vás okouzlí bohatou chutí a vůní exotických bylinek a koření. Své chuťové buňky rozzáříte jemně vařeným hovězím masem, šťavnatými nudlemi a voňavým vývarem plným lahodných příchutí. Připravte si toto lahodné jídlo a užívejte si jedinečný zážitek z asijské kuchyně přímo u vás doma.
Suroviny:
- 400g hovězího masa (hovězí maso na nudlovou polévku)
- 200g rýžových nudlí
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 1 lžička celého pepře
- 1 česneková hlava
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce limetkové šťávy
- čerstvá koriandr a bazalka
Postup:
- Na pánvi rozpalte olivový olej a zprudka opečte na kostky nakrájené hovězí maso.
- Přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, hřebíček, pepř, rybí omáčku a cukr. Osolte a okořeňte podle chuti.
- Zalijte maso 2 litry vody a nechte vařit přibližně hodinu na mírném ohni.
- Po hodině přidejte limetkovou šťávu a nechte polévku provařit.
- V druhém hrnci připravte rýžové nudle podle návodu na obalu. Následně je sceďte a rozdělte do misky.
- Zalijte hovězí polévkou a ozdobte nasekanou koriandr a bazalkou.
- Horké pho podávejte okamžitě.