Hovězí pho s nudlemi je tradiční vietnamské jídlo plné lahodných a kořeněných chutí. Uvařte si ho doma pomocí našeho receptu a pochutnejte si na lahodné polévce plné hovězího masa, aromatických bylinek a voňavých koření. Bon appétit!
Suroviny
- 400g hovězího masa (nahoru nebo hýždě)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 4 kuličky nového koření
- 1 lžíce koriandrových semínek
- 2 l keřového vývaru
- 1 lžíce rybí omáčka
- 1 lžíce sójová omáčka
- 200g nudlí pho
- čerstvá zelenina podle chuti (např. mrkev, brokolice, jalapenos)
- několik lístků čerstvé máty
Postup
- Na pánvi osmažte na suché pánci cibuli, hřebíček, nový pepř a koriandr dozlatova. Potom vše dejte do hrnce.
- Přidejte hovězí maso a zalijte 2 l kapustového vývaru. Osolte a vařte přibližně 1 a půl hodiny.
- Většinu masa odluďte, nakrájejte na silné kousky a vložte zpět do hrnce.
- Přidejte do polévky rybí omáčky a sójovou omáčku, nechte stát 10 minut.
- V jiném hrnci připravte nudle pho podle návodu na obalu.
- Na talíře podávejte podušené nudle, na ně polévku a ozdobte čerstvou zeleninou nakrájenou na nudličky. Posypejte nasekanou máty.