27. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí maso na šťavnatém základě je lahodný recept plný chutí a vůní. Připravte si šťavnaté kousky hovězího masa, které se krásně spojí s aromatickými bylinkami a kořením. Tento pokrm je skvělou volbou pro každou příležitost a jistě si ho zamilujete i vy! Sledujte náš recept a připravte si tento skvělý pokrm doma. Buďte šéfkuchařem ve své vlastní kuchyni!
Suroviny
- 500g hovězího masa nakrájeného na menší kousky
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 400ml hovězího vývaru
- 200ml červeného vína
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme hovězí maso a smažíme dozlatova.
- Přisypeme hladkou mouku a krátce restujeme.
- Zalijeme vývarem a vínem, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, sůl, pepř, tymián a bobkový list.
- Pod pokličkou dustojíme na mírném plameni, dokud maso není měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s vařenými brambory nebo rýží.