14. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí korma s rýží a kelímky je lahodné indické jídlo plné exotických koření a chutí. Vychutnejte si bohatou omáčku z hovězího masa podávanou s vonnou rýží a osvěžujícími kelímky. Skvělá kombinace exotiky a tradiční chuti, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a naučte se přidávat do vaření něco nového a originálního!
Suroviny:
- 500g hovězího masa (na kormu)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 rajče
- 2 lžíce korma koření
- 1 šálek bílého jogurtu
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže a kelímky na podávání
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte pokrájenou cibuli s česnekem.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a restujte ho, dokud není zrnitěné.
- Přisypte korma koření a orestujte ho s masem.
- Přidejte na kostky nakrájené rajče a nechte krátce povařit.
- Přilijte trochu vody a vařte do měkka.
- Poté přidejte bílý jogurt a nechejte probublat.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s vařenou rýží a kelímkem.