14. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí korma s rýží a kelímky
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí korma s rýží ​a kelímky je lahodné indické‍ jídlo ‍plné ⁣exotických koření⁤ a chutí. ⁢Vychutnejte si bohatou ⁣omáčku z hovězího masa podávanou s vonnou rýží a ‍osvěžujícími kelímky. Skvělá kombinace ‍exotiky ⁤a tradiční chuti, která potěší‍ vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept ⁢a naučte se přidávat do vaření něco nového ⁤a originálního!

Suroviny:

  • 500g hovězího ⁤masa ‌(na kormu)
  • 1⁢ cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ​rajče
  • 2 lžíce korma koření
  • 1 šálek ‍bílého ⁤jogurtu
  • sůl a ​pepř dle ⁤chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže a ‌kelímky na podávání

Postup:

  1. Na⁤ pánvi ⁤rozehřejte olej a osmahněte⁢ pokrájenou cibuli s ‍česnekem.
  2. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a restujte ho, dokud není zrnitěné.
  3. Přisypte korma koření a orestujte⁢ ho s masem.
  4. Přidejte na ‍kostky nakrájené rajče ⁣a nechte krátce‌ povařit.
  5. Přilijte⁣ trochu vody a vařte do měkka.
  6. Poté přidejte bílý jogurt a nechejte probublat.
  7. Ochutnejte a ⁤podle potřeby ⁢dochuťte solí a‍ pepřem.
  8. Podávejte‍ s⁢ vařenou rýží a kelímkem.