7. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí Korma s mandlemi a kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Korma ⁤s mandlemi a kokosem ​je⁢ lahodný‍ recept, který vás okouzlí svou exotickou chutí a bohatou aromatickou kombinací. Tento tradiční indický pokrm spojuje jemné kousky ​hovězího masa s křehkými mandlemi a sladkým‍ kokosem, ‍což vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii. Nechte se unést do světa orientální kuchyně a⁣ připravte si tento lahodný pokrm plný exotických koření a lahodných surovin. S ním‍ si užijete‌ skvělou chuťovou​ orgii!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (krkovička ⁣nebo roštěnec)
  • 1 cibule
  • 3 ‍stroužky česneku
  • 1 lžíce ⁤olivového oleje
  • 50g mletých mandlí
  • 50g strouhaného kokosu
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 1⁢ lžička mleté ‍kurkumy
  • 1 lžička mleté⁤ skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 ⁢lžička mletého zázvoru
  • soľ ‍a pepř ⁣podle‍ chuti

Postup

  1. Na‍ pánvi rozehřejeme olivový olej a ‌osmahneme na něm​ na ⁣drobné⁢ kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný‌ česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a orestujeme ho z každé‌ strany.
  3. Přidáme všechny koření‌ (kurkumu, skořici, koriandr,‌ kmín a zázvor) a promícháme.
  4. Přilijeme‌ smetanu ke šlehání, přidáme mleté ⁤mandle a strouhaný kokos.
  5. Necháme jemně vařit asi 20​ minut, ⁢dokud maso ⁤není⁢ měkké a omáčka zahustne.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem a‌ podáváme s rýží⁣ nebo indickým chlebem naan.