7. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Korma s mandlemi a kokosem je lahodný recept, který vás okouzlí svou exotickou chutí a bohatou aromatickou kombinací. Tento tradiční indický pokrm spojuje jemné kousky hovězího masa s křehkými mandlemi a sladkým kokosem, což vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii. Nechte se unést do světa orientální kuchyně a připravte si tento lahodný pokrm plný exotických koření a lahodných surovin. S ním si užijete skvělou chuťovou orgii!
Suroviny
- 500g hovězího masa (krkovička nebo roštěnec)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 50g mletých mandlí
- 50g strouhaného kokosu
- 200ml smetany ke šlehání
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého zázvoru
- soľ a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a orestujeme ho z každé strany.
- Přidáme všechny koření (kurkumu, skořici, koriandr, kmín a zázvor) a promícháme.
- Přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme mleté mandle a strouhaný kokos.
- Necháme jemně vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zahustne.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan.