18. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí kari se zeleninou je lahodné tradiční indické jídlo plné exotických koření a pestrobarevné zeleniny. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a jeho bohatá chuť osloví všechny milovníky kari jídel. Vyzkoušejte ho ještě dnes a okořeňte svůj jídelníček!
Suroviny
- 500g hovězího masa nakrájeného na nudličky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 mrkve nakrájené na kolečka
- 1 paprika nakrájená na nudličky
- 100g hrášku
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V rendlíku rozpalte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte hovězí maso a restujte ho, dokud není maso zevnitř propečené.
- Přidejte kari koření a důkladně promíchejte.
- Přisypte nakrájenou mrkev, papriku a hrášek.
- Podlijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 20 minut, dokud zelenina není měkká.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží.