18. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí kari se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

⁢Hovězí ⁢kari se zeleninou je lahodné tradiční indické jídlo‍ plné exotických koření a pestrobarevné zeleniny. Tento recept je jednoduchý⁢ a rychlý na přípravu a jeho bohatá chuť osloví všechny‌ milovníky kari jídel. Vyzkoušejte ho ještě dnes a okořeňte⁢ svůj jídelníček!

Suroviny

  • 500g hovězího masa nakrájeného na nudličky
  • 1 ⁢cibule nakrájená na drobno
  • 2 mrkve nakrájené na kolečka
  • 1 paprika nakrájená na nudličky
  • 100g hrášku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • olej ⁢na smažení
  • sůl a pepř podle ‍chuti

Postup

  1. V rendlíku rozpalte olej⁤ a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte hovězí maso ‍a restujte ho, dokud ⁢není maso ⁢zevnitř propečené.
  3. Přidejte kari‍ koření a důkladně ⁣promíchejte.
  4. Přisypte nakrájenou mrkev, papriku a hrášek.
  5. Podlijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi⁢ 20 minut, dokud zelenina není měkká.
  6. Případně dochuťte solí⁤ a⁤ pepřem a podávejte s rýží.