29. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí burgundský guláš s vínečkem.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundský guláš⁤ s vínečkem je lahodná a bohatá ⁢chuťová lahůdka,‌ která potěší‍ každého⁤ milovníka ⁤dobrého jídla. V tomto receptu se spojují lahodné kousky hovězího⁣ masa s aromatickým vínem, kořením a zeleninou, které vytvoří dokonalou⁤ kombinaci chutí. Tento tradiční francouzský ‍pokrm je skvělou volbou⁣ pro rodinnou večeři ⁢nebo oslavu s přáteli. ⁣Podávejte⁣ s čerstvým chlebem⁤ nebo bramborovou kaší ⁢a⁣ užijte si jedinečnou ⁤chuť⁢ burgundského ⁢guláše.‌

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce ⁤hladké mouky
  • 250 ml⁢ červeného‌ vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2⁢ bobkové listy
  • 1 lžička ⁢mleté papriky
  • 1 lžička ​kmínu
  • sůl a pepř podle⁢ chuti

Postup

  1. Na oleji osmažíme na kostky nakrájené maso dozlatova.
  2. Přidáme nasekanou cibuli a nastrouhaný česnek a ⁢restujeme do změknutí.
  3. Přisypeme‌ mouku, promícháme a ‌podlijeme vínem a vývarem.
  4. Přidáme koření (bobkové listy,⁤ papriku,‍ kmín) a dochutíme solí​ a pepřem.
  5. Zahřejeme k ‍varu, ⁢snížíme plamen⁢ a dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny, dokud‌ maso není měkké. Občas​ promícháme.
  6. Pokud‍ je omáčka příliš řídká, můžeme ji​ zahustit trochou smetany ​nebo další moukou rozpuštěnou ve vodě.
  7. Podáváme⁤ s knedlíkem nebo bramborem a ‍zakápnuté světlým⁤ vínem.