29. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundský guláš s vínečkem je lahodná a bohatá chuťová lahůdka, která potěší každého milovníka dobrého jídla. V tomto receptu se spojují lahodné kousky hovězího masa s aromatickým vínem, kořením a zeleninou, které vytvoří dokonalou kombinaci chutí. Tento tradiční francouzský pokrm je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli. Podávejte s čerstvým chlebem nebo bramborovou kaší a užijte si jedinečnou chuť burgundského guláše.
Suroviny
- 600 g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml červeného vína
- 250 ml hovězího vývaru
- 2 bobkové listy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmažíme na kostky nakrájené maso dozlatova.
- Přidáme nasekanou cibuli a nastrouhaný česnek a restujeme do změknutí.
- Přisypeme mouku, promícháme a podlijeme vínem a vývarem.
- Přidáme koření (bobkové listy, papriku, kmín) a dochutíme solí a pepřem.
- Zahřejeme k varu, snížíme plamen a dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny, dokud maso není měkké. Občas promícháme.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou smetany nebo další moukou rozpuštěnou ve vodě.
- Podáváme s knedlíkem nebo bramborem a zakápnuté světlým vínem.