24. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Mlsný recept na klasické hovězí burgundské s kořením, které okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tuto lahodnou pochoutku plnou bohatých chutí a aromatů naší kuchyně. Jistě si zamilujete každý kousek tohoto lahodného pokrmu. Sledujte náš recept a připravte si skvělý večeři pro svou rodinu či přátele. Připravte se na nezapomenutelný gastronomický zážitek s naším receptem na hovězí burgundské s kořením.
Suroviny
- 500g hovězího masa (najlepší je hovězí krk)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 400ml hovězího vývaru
- 200ml červeného vína
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička bobkového listu
- Soľ, pepr
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a zprudka opečeme.
- Přidáme na plátky nakrájené mrkve a dusíme 2-3 minuty.
- Přidáme hladkou mouku a promícháme.
- Podlijeme hovězím vývarem a červeným vínem. Přidáme tymián a bobkový list.
- Vše vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zahuštěná.
- Případně dochutíme solí a pepřem a servírujeme s rýží nebo pečivem.