24. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí burgundské s kořením.
zdroj: Recepty 24/7

Mlsný recept‌ na klasické hovězí burgundské s kořením, které okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tuto lahodnou pochoutku plnou bohatých chutí a aromatů naší kuchyně. Jistě si zamilujete ​každý kousek‌ tohoto lahodného pokrmu. ‌Sledujte náš recept a připravte si skvělý večeři pro svou rodinu či přátele. Připravte se na nezapomenutelný gastronomický zážitek s naším receptem na hovězí burgundské ⁢s kořením.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (najlepší je hovězí krk)
  • 1 cibule
  • 3⁢ stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce másla
  • 2 ⁤lžíce hladké⁤ mouky
  • 400ml hovězího vývaru
  • 200ml červeného vína
  • 1 lžička tymiánu
  • 1​ lžička bobkového listu
  • Soľ, pepr

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na⁤ něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí ​maso a zprudka ‍opečeme.
  3. Přidáme na plátky nakrájené mrkve⁢ a ‌dusíme 2-3 minuty.
  4. Přidáme hladkou mouku a promícháme.
  5. Podlijeme hovězím vývarem a červeným vínem. ⁣Přidáme tymián a bobkový list.
  6. Vše vaříme na mírném ohni​ asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké⁢ a omáčka zahuštěná.
  7. Případně dochutíme​ solí a pepřem a servírujeme s rýží nebo⁣ pečivem.