16. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí burgundské s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské s houbami‌ je lahodné francouzské ​jídlo, které si‍ zamilujete. Vychutnejte‍ si ⁣tento bohatý pokrm, ve kterém se spojuje šťavnaté hovězí ‍maso‌ s aromatickými⁤ houbami a výrazným burgundským vínem.‍ Recept ⁢na hovězí burgundské s houbami vám pomůže k dokonalému gastronomickému zážitku.⁣ Sledujte krok‍ za krokem naše⁣ jednoduché​ pokyny a připravte si​ tento‌ lahodný pokrm ​i vy⁢ doma. Navíc vám náš recept pomůže, jak si připravit tento tradiční francouzský pokrm i s českým přesahem. Vyzkoušejte hovězí burgundské s houbami a rozmazlete své⁣ chuťové buňky hned teď!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa‍ na⁢ nudličky
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ⁤česneku
  • 100​ ml červeného vína
  • 400 ml ⁤hovězího vývaru
  • 2 lžíce ⁣rajčatového protlaku
  • 2 lžíce‍ hladké ⁢mouky
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nudličky hovězího masa. Vyndáme z pánve a⁤ odložíme stranou.
  2. Do ‌pánve přidáme na‌ drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Orestujeme dozlatova.
  3. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a dusíme, dokud nezmenší ‍svůj objem a⁣ nevypustí šťávu.
  4. Přilijeme červené víno a necháme chvíli vařit.
  5. Do směsi vmícháme‌ hladkou⁣ mouku a ‍vaříme do zhoustnutí omáčky.
  6. Pomalu nalijeme hovězí vývar a přivedeme k varu. Po krátkém povaření přidáme⁤ rajčatový protlak.
  7. Nakonec vmícháme osmažené nudličky hovězího masa, podle chuti dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.