16. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundské s houbami je lahodné francouzské jídlo, které si zamilujete. Vychutnejte si tento bohatý pokrm, ve kterém se spojuje šťavnaté hovězí maso s aromatickými houbami a výrazným burgundským vínem. Recept na hovězí burgundské s houbami vám pomůže k dokonalému gastronomickému zážitku. Sledujte krok za krokem naše jednoduché pokyny a připravte si tento lahodný pokrm i vy doma. Navíc vám náš recept pomůže, jak si připravit tento tradiční francouzský pokrm i s českým přesahem. Vyzkoušejte hovězí burgundské s houbami a rozmazlete své chuťové buňky hned teď!
Suroviny
- 500 g hovězího masa na nudličky
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 ml červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nudličky hovězího masa. Vyndáme z pánve a odložíme stranou.
- Do pánve přidáme na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Orestujeme dozlatova.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a dusíme, dokud nezmenší svůj objem a nevypustí šťávu.
- Přilijeme červené víno a necháme chvíli vařit.
- Do směsi vmícháme hladkou mouku a vaříme do zhoustnutí omáčky.
- Pomalu nalijeme hovězí vývar a přivedeme k varu. Po krátkém povaření přidáme rajčatový protlak.
- Nakonec vmícháme osmažené nudličky hovězího masa, podle chuti dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.