4. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí burgundské s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské s​ červeným⁤ vínem je lahodné francouzské jídlo,⁢ které se vyznačuje ⁢bohatou chuťou a lahodnou omáčkou.⁢ Tento recept je ideální volbou​ pro speciální​ příležitosti nebo ⁤romantickou‍ večeři. Podávejte ‌ho​ s bramborovou kaší⁣ nebo těstovinami pro​ dokonalou kombinaci chutí. ⁢Vyzkoušejte tento luxusní recept doma a ohromte své blízké‍ skvělým ⁢jídlem. ​

Suroviny

  • 600 ‍g hovězího masa nakrájeného na kostky
  • 1‍ cibule nakrájená na drobné ​kousky
  • 2 stroužky česneku nakrájené⁣ na ⁤plátky
  • 2 mrkve nakrájené na plátky
  • 200⁤ g slaniny nakrájené​ na kostky
  • 400⁢ ml červeného vína
  • 400 ml ⁣hovězího⁣ vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 ⁣lžíce rajčatového protlaku
  • čerstvá petrželka a tymián
  • sůl a‍ pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi⁤ osmahněte ​slaninu a‍ vyndejte ji.
  2. Na slaninovém⁢ tuku osmahněte hovězí maso, ‍dokud ​není ‍z každé strany ⁢zezlátlé.
  3. Přidejte na‌ pánvi⁢ cibuli, česnek a mrkev a‍ nechte je orestovat.
  4. Přisypte ‍mouku a⁣ podlijte vínem a vývarem.
  5. Přidejte rajčatový⁢ protlak a⁣ vložte slaninu zpět do hrnce.
  6. Vše vařte 1,5⁣ – 2‍ hodiny na mírném ohni, dokud⁢ maso není ‌měkké.
  7. Případně dochuťte solí a⁢ pepřem‌ a podávejte s vařenými noky nebo bramborem.