16. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční hovězí burgundský guláš plný bohatých chutí a aromatických koření. Tento pokrm je skvělou volbou na studené podzimní a zimní dny, kdy si přejete nahřát své tělo lahodným jídlem. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si náš hovězí burgundský guláš plný skvělých chutí.
Suroviny
- 600g hovězího masa (preferovaně hovězí kližka)
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička tymiánu
- 400ml hovězího vývaru
- 200ml červeného vína
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na kousky nakrájené hovězí maso opepříme a osolíme.
- Na oleji a máslu osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme prolisovaný česnek.
- Přidáme maso a restujeme dozlatova z všech stran.
- Přidáme hladkou mouku a necháme ztmavnout.
- Posypeme kořením, zalijeme hovězím vývarem a červeným vínem.
- Počkáme, až se guláš přivede k varu, přidáme rajčatový protlak a vaříme na mírném ohni pod pokličkou zhruba 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Případně podle chuti dochutíme a podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

