16. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Hovězí burgundské guláš
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční hovězí burgundský guláš plný bohatých ‌chutí ​a aromatických koření. Tento⁣ pokrm je skvělou volbou na‍ studené podzimní a zimní dny, kdy si​ přejete nahřát své tělo lahodným jídlem. ⁤Sledujte náš jednoduchý ⁢recept a ⁢užijte ‌si náš hovězí burgundský guláš plný skvělých chutí. ‌

Suroviny

  • 600g hovězího masa (preferovaně hovězí kližka)
  • 2 středně⁢ velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce ⁣másla
  • 2 lžíce hladké ⁣mouky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička‌ kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • 400ml⁢ hovězího vývaru
  • 200ml červeného vína
  • 2‌ lžíce⁢ rajčatového​ protlaku
  • sůl a pepř podle ⁢chuti

Postup

  1. Na kousky ‌nakrájené hovězí maso ⁣opepříme a osolíme.
  2. Na⁣ oleji a ​máslu osmahneme nakrájenou cibuli ⁤do zlatova, přidáme prolisovaný ⁤česnek.
  3. Přidáme ⁣maso a ⁢restujeme dozlatova z všech stran.
  4. Přidáme hladkou mouku a necháme ztmavnout.
  5. Posypeme kořením, zalijeme hovězím vývarem a červeným ⁢vínem.
  6. Počkáme, až se​ guláš přivede k varu, ⁣přidáme rajčatový protlak a ​vaříme ⁤na ⁤mírném ohni pod pokličkou zhruba 2⁢ hodiny, dokud maso není měkké.
  7. Případně podle⁤ chuti​ dochutíme a podáváme​ s knedlíkem nebo ‌chlebem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *