22. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí bourguignonské s vínem je lahodné francouzské jídlo, které si zamilujete! Jedinečná kombinace hovězího masa, koření a červeného vína vytvoří bohatou a chutnou omáčku, která se skvěle hodí k těstovinám nebo bramborové kaši. Podívejte se na náš recept a připravte si toto lahodné jídlo doma!
Suroviny
- 600 g hovězího masa
- 100 g slaniny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 200 ml červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou následně vyjmeme a odložíme.
- Na stejném tuku osmahneme na kostičky nakrájené hovězí maso, dokud nezezlátne.
- Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a na plátky nakrájené mrkve.
- Zalijeme červeným vínem a necháme chvíli povařit.
- Přidáme rajčatový protlak, hovězí vývar, osolíme, opepříme a přidáme tymián a bobkový list.
- Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Při servírování můžeme posypat nasekanou petrželkou a podávat s rýží nebo bramborovou kaší.