6. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí Bourguignonne
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignonne je klasický francouzský recept, ve⁢ kterém ⁤se hovězí maso dusí ve víně ⁣s přídavkem koření a zeleniny. Tento lahodný pokrm je doplněný bylinkami ⁤a je ideální volbou pro speciální příležitosti nebo romantickou⁤ večeři. Sledujte náš⁣ jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 200g slaniny
  • 2 cibule
  • 4 ‌mrkve
  • 4 stroužky ⁣česneku
  • 1 ⁤lahev červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce‌ rajčatového protlaku
  • 4 lžíce hladké​ mouky
  • olivový ⁤olej
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • čerstvý tymián

Postup:

  1. Na oleji⁢ osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, vyndáme a na stejném tuku zprudka osmažíme na kostky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou ‌mrkev a cibuli⁣ a necháme nejprve zesklovatět a potom lehce⁢ zabarvit.
  3. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, mouku a kratší dobu ještě podusíme.
  4. Zalijeme vínem, přidáme na kousky nakrájené ‍rajče ⁢a vývar.
  5. Pod Pokličkou dochuťujeme asi⁤ 1,5 -2 hodiny v troubě při 170 °C.
  6. Na závěr přidáme bobkový list a tymián.