25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Bourguignon se zeleninou je bohatý a lahodný pokrm, který si zamilujete. Užijte si kusy měkkého hovězího masa zalité pikantní omáčkou s přídavkem zeleniny. Skvělá volba pro výjimečnou večeři plnou chutí a vůní. S receptem na Hovězí Bourguignon se zeleninou vytvoříte skvělou a chutnou variaci tohoto tradičního francouzského jídla. Buďte kuchařem ve své kuchyni a pochoutka je na světě!
Suroviny
- 500 g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 4 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 200 g slaniny
- 200 ml červeného vína
- 500 ml hovězího vývaru
- bobkový list, tymián, rozmarýn
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Na pánvi orestujeme na olivovém oleji na kostky nakrájené hovězí maso
- Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a na plátky nakrájený česnek
- Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a dusíme, dokud nezměkne
- Zalijeme červeným vínem a necháme vše provařit
- Přilijeme hovězí vývar a přidáme bobkový list, tymián a rozmarýn
- Po chvíli dochutíme solí a pepřem
- Podáváme s čerstvým chlebem nebo bramborem