25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí Bourguignon se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon⁤ se ⁤zeleninou je bohatý a lahodný pokrm, který ⁣si ⁢zamilujete. Užijte si kusy měkkého hovězího‌ masa zalité pikantní omáčkou s ⁤přídavkem zeleniny. Skvělá volba pro⁤ výjimečnou večeři plnou chutí a ⁣vůní. S​ receptem na Hovězí Bourguignon se zeleninou ‍vytvoříte skvělou a chutnou variaci tohoto tradičního ‌francouzského jídla.⁢ Buďte kuchařem ve své kuchyni a pochoutka je na světě!

Suroviny

  • 500 g hovězího ‌masa na guláš
  • 2 cibule
  • 4 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ⁣g slaniny
  • 200 ml⁤ červeného vína
  • 500 ml ‌hovězího vývaru
  • bobkový ⁤list, tymián, rozmarýn
  • sůl, ⁤pepř
  • olej

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na⁣ olivovém oleji na kostky nakrájené hovězí maso
  2. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou⁢ mrkev a na ‌plátky nakrájený‍ česnek
  3. Přidáme na kostičky‌ nakrájenou slaninu a dusíme, dokud nezměkne
  4. Zalijeme červeným vínem a necháme vše provařit
  5. Přilijeme hovězí vývar ⁣a přidáme bobkový list, tymián a rozmarýn
  6. Po chvíli dochutíme solí a pepřem
  7. Podáváme s čerstvým chlebem ⁤nebo bramborem