23. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí Bourguignon se šťávou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí ‍Bourguignon se šťávou -⁢ Klasický francouzský ⁣recept​ na hovězí‌ maso vařené v červeném víně⁣ s voňavými bylinkami a⁤ zeleninou. Vyzkoušejte tento ⁣lahodný a bohatý ‍pokrm, který ⁢jistě potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny:

  • 600g hovězího ⁢masa
  • 200g⁤ slaniny
  • 4 mrkve
  • 2 ⁤cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 300ml⁤ červeného vína
  • 400ml ⁤hovězího vývaru
  • 2​ lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl,⁢ pepř, tymián, bobkový list

Postup:

  1. Na oleji osmahneme​ nakrájenou slaninu, pak⁣ přidáme na kostky nakrájené‌ hovězí maso a osmažíme.
  2. Přidáme ⁣nakrájenou cibuli, česnek a mrkev a chvíli restujeme.
  3. Přisypeme ⁢mouku, zalijeme vínem ‌a vývarem,⁤ přidáme‍ rajčatový protlak a koření.
  4. Přiklopíme poklicí a dusíme při nízké teplotě asi‍ 2-3 ⁢hodiny,‍ dokud maso není měkké.
  5. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme trochou rozpuštěné hladké‌ mouky smíchané s vodou.
  6. Servírujeme s rýží nebo knedlíky.