17. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí bourguignon s vínem je lahodná a bohatá francouzská klasika, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. V tomto receptu se setkávají kousky hovězího masa, aromatická zelenina a koření, které se dusí ve víně a vývaru, vytvářející neuvěřitelně lahodnou omáčku. Pochoutka pro všechny milovníky dobrého jídla!
Suroviny:
- 600 g hovězího masa na guláš
- 2 středně velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 200 g slaniny
- 1 lahev červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou slaninu.
- Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a osmahneme ho ze všech stran dozlatova.
- Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou mrkev a prolisovaný česnek.
- Zalijeme vínem a necháme vařit, dokud se nepřevaří alkohol. Poté přidáme rajčatový protlak a hovězí vývar.
- Pokrm dusíme pod pokličkou na mírném ohni alespoň 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Před podáváním dochutíme solí a pepřem podle chuti.