17. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí bourguignon s vínem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí⁤ bourguignon s vínem je lahodná a bohatá francouzská klasika,‍ která⁤ zaručeně potěší vaše‌ chuťové buňky. V tomto receptu se setkávají kousky hovězího masa, aromatická zelenina a koření, které se dusí ve víně a vývaru,⁢ vytvářející neuvěřitelně lahodnou‌ omáčku. Pochoutka pro všechny milovníky dobrého jídla!

Suroviny:

  • 600 ⁤g hovězího‍ masa na guláš
  • 2 ‌středně velké⁢ cibule
  • 4​ stroužky​ česneku
  • 2​ mrkve
  • 200 g slaniny
  • 1 lahev ‌červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou slaninu.
  2. Poté ⁢přidáme na kostky nakrájené hovězí maso⁤ a osmahneme ho ze všech stran dozlatova.
  3. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou mrkev a prolisovaný česnek.
  4. Zalijeme vínem a necháme vařit, dokud se nepřevaří alkohol. Poté​ přidáme rajčatový protlak a ‍hovězí ⁣vývar.
  5. Pokrm dusíme pod pokličkou⁢ na mírném ​ohni alespoň 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Před podáváním dochutíme solí a pepřem podle chuti.