26. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí bourguignon s knedlíkem je lahodné francouzské jídlo, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Měkké a šťavnaté hovězí maso podávané s bohatou omáčkou a křupavými knedlíky je skvělou volbou pro každou příležitost. Podívejte se na náš recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 200g slaniny
- 400ml vývaru
- 200ml červeného vína
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- strouhaná citronová kůra
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, pak ji vyjmeme.
- Maso nakrájíme na kostky a osmažíme na zbytku tuku.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, osmahneme dozlatova.
- Přidáme nakrájenou mrkev, rajčatový protlak, citronovou kůru a koření.
- Zalijeme vínem a vývarem, přivedeme k varu a vaříme asi 1,5 hodiny.
- Přidáme osmahnutou slaninu a vaříme ještě 30 minut.
- Pokud je omáčka moc řídká, můžeme ji zahustit trochou maště.
- Hotové jídlo podáváme s knedlíkem.