26. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí bourguignon s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignon s knedlíkem je lahodné francouzské ‌jídlo,‍ které jistě ⁢potěší vaše‌ chuťové buňky. Měkké a ⁤šťavnaté hovězí maso podávané s bohatou omáčkou‍ a křupavými knedlíky je skvělou ⁢volbou pro každou příležitost. Podívejte se na náš recept⁤ a pusťte se ⁤do vaření!

Suroviny

  • 600g hovězího‌ masa
  • 2 ⁣cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 200g slaniny
  • 400ml vývaru
  • 200ml⁢ červeného vína
  • 2 ‍lžíce⁣ rajčatového protlaku
  • strouhaná citronová kůra
  • sůl, pepř, tymián, ⁣bobkový ⁤list

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu,⁣ pak ji vyjmeme.
  2. Maso nakrájíme na kostky‍ a ⁤osmažíme na zbytku tuku.
  3. Přidáme nakrájenou cibuli ⁤a prolisovaný ‍česnek, osmahneme dozlatova.
  4. Přidáme nakrájenou mrkev, rajčatový protlak, citronovou kůru⁣ a koření.
  5. Zalijeme vínem a vývarem, přivedeme ⁣k varu ⁢a vaříme asi 1,5 hodiny.
  6. Přidáme osmahnutou slaninu a vaříme ještě 30 minut.
  7. Pokud je omáčka moc řídká, můžeme ji⁢ zahustit trochou maště.
  8. Hotové jídlo podáváme s knedlíkem.