25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí bourguignon s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignon s hříbky je ⁣bohatý ‍a chutný recept, ⁢který pochází z francouzské kuchyně. Maso se ‍dusí ⁤ve víně⁤ s aromatickými bylinkami a ‍zeleninou, dokud není měkké a‌ šťavnaté. ⁤Hříbky⁣ pak dodávají receptu jemnou chuť a texturu. Vyzkoušejte ‍tento‌ lahodný pokrm a užijte si jedinečnou kombinaci chutí.

Suroviny

  • 600 g hovězího‍ masa (např. roštěnec)
  • 200 g ‌hříbků
  • 2⁤ cibule
  • 3 stroužky⁤ česneku
  • 4 mrkve
  • 200 ml​ červeného vína
  • 400 ml⁤ hovězího vývaru
  • 2 lžíce‌ rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, tymián, ⁣bobkový list
  • olej na​ smažení

Postup

  1. Na​ oleji osmahneme ⁣nakrájenou cibuli, ⁣přidáme na kostky nakrájené⁤ maso ⁢a necháme zprudka zezlatit.
  2. Přidáme ⁢nadrobno⁣ nakrájený‍ česnek a na kolečka nakrájené mrkve.
  3. Podlijeme červeným vínem a‍ necháme chvilku ⁢vařit.
  4. Přidáme nakrájené hříbky, zalijeme vývarem​ a přidáme rajčatový protlak.
  5. Kořeníme solí, pepřem, tymiánem a bobkovým listem.
  6. Necháme dusit ​na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  7. Podáváme s ‍rýží‌ nebo bramborami.